Pogoda jest nieprzyzwoita.
Ogranicza przyjemności. No więc zajadamy ten problem i z okazji
Dnia Taty, świętujemy, wczoraj outdoor dla dorosłych w Buon Gusto
w Bielsku-Białej, a dziś z dzieciakami indoor w domku. Są mufinki,
jest sałatka*, Zosia obiecała być grzeczna, a Józek pobawić się
z tatą :-)
WCZORAJ
Burger w wersji wykwintnej, idealny, z dobrych składników. Jedno z moich ulubionych miejsc - Buon Gusto, wspaniały sklep, restauracja, a teraz jeszcze pub, w którym można dostać to cudo, polecam w towarzystwie prosecco:-)
DZIŚ
*Sylwestrowa Sałatka (wuja
Maćka)
Makaron al dente ( dałam 2/3
opakowania - gotować z dodaniem soli i oliwy, ostudzić zimną wodą)
Majonez 1 małe op.
Posiekana natka pietruszki (1
pęczek)
Smażone na masełku grzybki
(dałam 2/3 opakowania)
Jedna smażona cebula
Dużo (w zależności od
proporcji, ja dała 4 ząbki) drobno posiekanego i podsmażonego
czosnku (uwaga, żeby nie spalić).
„Samo zdrowie” taka
sałateczka, ale jaka pyszna:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz